Jautienoje gausu nepakeičiamų aminorūgščių, o porcija (200 g jautienos) gali pakeisti visą litrą pieno. Jautiena teigiamai veikia virškinimo sistemą ir žarnyną, neutralizuoja dirginančius fermentus, kurių yra skrandžio sultyse, normalizuoja rūgštingumą.
Jautienos ir burokėlių kepsneliai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g jautienos maltos
- 2 vnt. burokėlių vidutinio dydžio
- 1 vnt. svogūno vidutinio dydžio
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Burokėlį sutarkuojame su bulvine, ypač smulkia tarka.
- Svogūną smulkiai supjaustome.
- Viską sudedame į jautieną.
- Pagardiname prieskoniais ir išmaišome.
- Formuojame kepsnelius.
- Kepame orkaitėje, 180 C, apie 25 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, tik laikas bus trumpesnis.
- Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 367kcal (18%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 23gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 2gCholesterolis: 89mgNatris: 151mgKalis: 657mg (33%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 30µg (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 107µg (54%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 240mg (34%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 6mg (60%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod
Laba diena, nelabai suprantu kas yra porcija? 100g? Jei rašoma 4 porcijos iš 500 g jautienos, tai reikia daryti 4 kotletus maždaug vienodo dydžio ar kaip?
sveiki, ten ne tik mėsa, bet ir burokėliai ir svogūnai. Tai tik preliminarios porcijos, jums gali būti ir kitos. Asmenines porcijas galime suskaičiuoti mitybos plane. O čia jums reikėtų jau savarankiškai orientuotis.
Jūs galite dalinti visą masę pvz į 8 dalis, ne tik į keturias ir pan.