Jautienoje gausu nepakeičiamų aminorūgščių, o porcija (200 g jautienos) gali pakeisti visą litrą pieno. Jautiena teigiamai veikia virškinimo sistemą ir žarnyną, neutralizuoja dirginančius fermentus, kurių yra skrandžio sultyse, normalizuoja rūgštingumą. 
Jautienos ir burokėlių kepsneliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 367 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g jautienos maltos
  • 2 vnt. burokėlių vidutinio dydžio
  • 1 vnt. svogūno vidutinio dydžio
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Burokėlį sutarkuojame su bulvine, ypač smulkia tarka.
  • Svogūną smulkiai supjaustome.
  • Viską sudedame į jautieną.
  • Pagardiname prieskoniais ir išmaišome.
  • Formuojame kepsnelius.
  • Kepame orkaitėje, 180 C, apie 25 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, tik laikas bus trumpesnis.
  • Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 367kcal (18%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 23gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 2gCholesterolis: 89mgNatris: 151mgKalis: 657mg (33%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 30µg (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 107µg (54%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 240mg (34%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 6mg (60%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod
4.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!