
Ropiniuose kopūstuose itin gausu vitamino C, jo kiekiu šios daržovės lenkia net apelsinus. Maždaug 120 g svorio kaliaropė patenkina vitamino C dienos poreikį, kuris svarbus palaikyti apsaugines organizmo funkcijas.
Kaliaropė su agurku bei graikinių riešutų aliejumi
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g kaliaropės
- 80 g agurko
- 10 g raudonųjų serbentų
- 1 a. š. graikinių riešutų aliejaus
- žolelių prieskonių džiovintų, pagal skonį
Paruošimas
- Greitos šiaudeliais pjaustytų daržovių salotos: kaliaropė, agurkas.
- Gardinta raudonaisiais serbentais, graikinių riešutų aliejumi ir džiovintų žolelių prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 82kcal (4%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 2gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 22mgKalis: 492mg (25%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 203µg (25%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 31mg (8%)Fosforas: 68mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Rita Žitaveckaitė