Lot. Cannabis Sativa
Sudėtis
Riebalų rūgštys | Dalis produkte |
Polinesočiosios- Omega 6 ir Omega 3 (santykiu 3:1) | 77% |
Mononesočiosios | 12% |
Sočiosios | 11% |
Vitaminų A, D, E, K, chlorofilo ir mineralų (geležies, magnio, kalio, kalcio) šaltinis.
Savybės: Šalto spaudimo, nerafinuotas kanapių sėklų aliejus pasižymi idealiu Omega 6 ir Omega 3 santykiu 3:1. Šviesiai žalios spalvos, puikaus riešutus ir žalią žolę primenančio skonio ir aromato. Atidarius suvartoti per 3 mėnesius.
Naudojamas virtuvėje. Rekomenduojamas šalto ar šilto (iki 50°) maisto gaminimui, salotoms, košėms, troškiniams jau prieš valgymą pagardinti.
Gali būti vartojamas kaip maisto papildas (tik atsiminkite tai įskaičiuoti į bendrą gaunamą riebalų paros normą): suaugusiems 1-2 šaukštai per dieną, kūdikiams ir vaikams 1 šaukštelis per dieną. Tyrimais įrodyta, jog kasdienis vartojimas gerina virškinimą, stiprina imuninę sistemą, sumažina „blogojo“ cholesterolio kiekį, padeda išlaikyti sveiką širdį ir kraujagysles, teigiamai veikia besigydančius onkologines ligas, atopinį dermatitą, psoriazę. Puikus kitų riebalų pakaitalas metantiems svorį.
www.gydomojikosmetika.lt
Kanapių aliejus – visiškas atradimas. Labai skanu, o dar ir visur kur tik įmanoma rašo, kad super sveika, naudinga, padeda odai, plaukams, nuo ligų, stiprina imunitetą kaip minėjote ir t.t. Aš labai mėgstu tiesiog tą dienos normą – šaukštą įsidėti į rytinę košę avižų – šiektiek skonio prideda kitokio, tuo pačiu ir šiektiek sotesni pusryčiai. Nes tik nuo avižų košės nevisada lieku pavalgiusi. Čia šiektiek platesnis straipsnis apie kanapių aliejaus naudą, gal kam bus įdomu pasiskaityti :) https://www.hempus.lt/2018/01/15/kanapiu-aliejus-kodel-ji-reikejo-pradeti-naudoti-jau-vakar/