Kaštainiuose esančios maistingos medžiagos didina smegenų funkcionalumą, jos dirba aktyviau, gerėja atmintis.
Kepti kaštainiai su salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g kaštainių
- 200 g kopūsto
- 50 g liucernos daigų
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Kaštainius kepame 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Iškepus pabarstome druska.
- Valgome su, pagal pomėgį paruoštomis, kopūstų salotomis ir liucernos daigais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 227kcal (11%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 41mgKalis: 674mg (34%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 163µg (20%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 79mg (99%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 84µg (112%)Kalcis: 67mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 82mg (12%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė