Kvapnios, spalvingos ir sočios – šios salotos tarsi tikras jaukumas lėkštėje. Orkaitėje keptas moliūgas ir sūris, šviežia gražgarstė, edamame pupelės ir traškios pinijos susijungia į tobulą skonio derinį. Viskas lengvai pagardinama prieskoniais, šlakeliu citrinos sulčių ir balzaminiu kremu. Paprasta, bet ypatinga – kai norisi šilto ir sotaus patiekalo be didelių pastangų.
Kepto moliūgo ir varškės sūrio salos su edamame pupelėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 315 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g sviestinio moliūgo
  • 60 g varškės sūrio, recepte naudotas Paneer sūris, jei turite ir mėgstate, galite naudoti jį
  • 40 g edamame pupelių
  • 30 g gražgarstės
  • 10 g kedrinių pinijų
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • balzaminio kremo, pagal skonį

Moliūgo kepimui:

  • 1 a.š. lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • kmynų, pagal skonį
  • raudonėlio, pagal skonį
  • česnako pagal skonį

Paruošimas
 

  • Paruošiame moliūgą: jį supjaustome norimo dydžio kubeliais, pagardiname druska, pipirais, raudonėliu, kmynais, spaustu česnaku ir mažu kiekiu lydyto sviesto. Viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę, kepame apie 10 min. Kepimo laikas priklauso nuo kubelių dydžio.
  • Kol kepa moliūgas kubeliais supjaustome sūrį. Jį pašauname į orkaitę likus 5 minutėms iki moliūgo iškepimo.
  • Išsiverdame edamame pupeles.
  • Į dubenį dedame gražgarstes, keptą moliūgą, sūrį bei paruoštas pupeles. Pagardiname druska, pipirais ir citrinos sultimis. Viską gerai išmaišome.
  • Paruoštas salotas dedame į lėkštę, pabarstome kedrinių pinijų ir paskaniname balzaminiu kremu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 315kcal (16%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 15gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 23mgNatris: 981mgKalis: 867mg (43%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 13577µg (1697%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 57µg (76%)Kalcis: 210mg (26%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 199µg (100%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 117mg (31%)Fosforas: 286mg (41%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!