Keturių grūdų kruopos, kuriose yra kviečių, miežių, rugių ir žirnių, suteikia sudėtinių angliavandenių, augalinių baltymų, skaidulų bei įvairių mikroelementų. Kruopas iš vakaro užmerkus ne tik sutrumpiname virimo laiką, bet ir paskatiname dygimo procesus – tai padidina vitaminų (ypač B grupės) pasisavinimą. O edamame pupelės – tai puikus augalinių baltymų šaltinis, be to, jose gausu folio rūgšties, geležies bei antioksidantų. Jos padeda ilgiau jaustis sočiai ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje.
Keturių grūdų košė su edamame pupelėmis ir mielių dribsniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 day 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 281 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g keturių grūdų kruopų (recepte naudota „Senelio košė“ iš kviečių, miežių, rugių, žirnių)
  • 50 g edamame pupelių
  • 1 a.š. mielių dribsnių

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Edamame pupeles apverdame.
  • Paruoštą košę pagardiname edamame pupelėmis ir mielių dribsniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 281kcal (14%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 14gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 10mgKalis: 529mg (26%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 13µg (2%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 167µg (84%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 112mg (30%)Fosforas: 243mg (35%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!