Lašiša turi daug lengvai pasisavinamų baltymų bei gerųjų riebalų, todėl ilgam suteikia sotumo. Joje daug Omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali padėti apsaugoti organizmą nuo širdies ligų, gerinti smegenų darbą, atmintį, mažinti depresijos riziką.
Lašiša su makaronais ir kreminiu padažu tinka šeimos pietums ar vakarienei, ragauti gali ir lieknėjantys. Netikėtai užklydusius svečius irgi galite drąsiai vaišinti. Jei gaminsite vakarienei didesnį kiekį, likutį neškitės kitą dieną pietums į darbą.
Šiam baltymų kupinam patiekalui patariu rinktis ankštinių makaronus. Jie padeda išlaikyti stabilesnę gliukozę kraujyje, todėl išvengsite nuovargio bangos ir dirglumo praėjus valandai ar dviem po valgymo, kaip būna nuo miltinių patiekalų.

Ingredientai
- 1 kg lašišos filė (be odos, be ašakų) perku atvėsintą arba šaldytą
- 400 g špinatų (šviežių arba šaldytų)
- 400 g vyšninių pomidorų (perpjauname pusiau) arba 4 didesnių pomidorų
- 250 g makaronų baltyminių: lęšių, avinžirnių, pupelių, edamame. Tinka ir konjac makaronai, tada kcal ir baltymų bus mažiau porcijoje, o skaidulų – daugiau
- 175 g kreminio sūrio (1 dėžutė tepamo). Galite rinktis mažesnio riebumo su daugiau baltymų, tuomet 100 g bus apie 90 kcal. Nors riebesnis – skaniau. Jei gaminsite su riebesniu, mažesnę porciją į lėkštę raukitės. Įvertinkite sūrio kalorijų kiekį (parašyta ant etiketės), nes gali skirtis ir dvigubai. Labai skanus sūris su žolelėmis, arba patiems galima pagardinti. Pavyzdžiui, būna specialūs žolelių (būtent žolelių) mišiniai žuviai, tinka ir Provanso/itališkas žolelių mišinys.
- druskos, pagal skonį. Būtinai pažiūrėkite ar žolelių mišinyje buvo druska ar ne, kad nepadaugintumėte.
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Suberkite į kepimo indą špinatus, pomidorus, įklokite nuplautą ir nusausintą lašišą, įdėkite sūrį. Jo nemaišau, tiesiog uždedu ant daržovių. Kepkite apie 15 minučių. Svarbu, kad lašišos segmentai imtų lengvai skirtis. Kepimo laikas priklauso nuo lašišos storio.
- Makaronai. Kol lašiša kepa, juos išvirkite pagal instrukciją, bet būtinai palikite „al dente“ – šiek tiek kietesnius. Makaronus nusunkite ir atidėkite, tik neišpilkite viso vandens, jo dar prireiks.
- Iškepus lašišai, ištraukite indą, šiek tiek įpilkite makaronų nuoviro, kad lengvai viskas maišytųsi. Suberkite makaronus ir viską išmaišykite. Rezultatas: sotus, kremiškas, kupinas baltymų, antioksidantų, skaidulų ir omega-3 patiekalas.Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.