
Lašišoje esantis selenas silpnina vėžinių ligų riziką, taip pat teigiama, kad padeda skydliaukės tinkamai veiklai.
Lašiša su žalumynais ir raugintais agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g Iceberg salotų
- 100 g raugintų agurkų
- 100 g lašišos filė
- 50 g saliero lapų
- 10 g svogūnų laiškų
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- 5 g krapų
- 5 g petražolių
- pipirų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- muskato riešuto, malto, pagal skonį
Paruošimas
- Lašišą gariname apie 10 minučių.
- Tuo metu suplėšome salotas, susmulkiname saliero lapus, svogūnų laiškus, krapus, petražoles ir sudedame į lėkštę.
- Išilgai supjaustome agurkus ir sudedame į lėkštę.
- Užpilame 1 a.š. alyvuogių aliejaus, užbarstome prieskonius.
- Kai lašiša išverda, ją susmulkiname ir sudedame ant žalumynų.
- Tuomet užpilame dar 1 a.š. alyvuogių aliejaus ir vėl pabarstome prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 258kcal (13%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 22gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 55mgNatris: 949mgKalis: 970mg (49%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1858µg (232%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 163µg (217%)Kalcis: 131mg (16%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 102µg (51%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 260mg (37%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė