Midijos – puikus baltymų šaltinis, kurie reikalingi raumenų vystymuisi bei užtikrina ilgesnį sotumo jausmą.
Midijos pomidorų ir grietinės padaže recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 16 min.
Iš viso 26 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 220 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g midijų, virtų, kriauklėse
  • 70 g pomidorų
  • 50 g svogūno
  • 1 v.š. grietinės, 25 proc. rieb.
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 g petražolių
  • 1 a.š. lydyto sviesto

Paruošimas
 

  • Išlydome sviestą didelėje keptuvėje, dedame smulkintą svogūną, susmulkintus pomidorus, smulkintas česnako skilteles ir petražoles.
  • Porą minučių pakepiname, tada sudedame midijas, uždengiame keptuvę dangčiu, 3 minutes troškiname vis pakratydami keptuvę.
  • Praėjus nurodytam laikui įdedame šaukštą grietinės, pamaišome ir dar uždėję dangtį ant keptuvės 2 minutes troškiname.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 220kcal (11%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 17gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 56mgNatris: 377mgKalis: 703mg (35%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1116µg (140%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 15µg (600%)Vitaminas C: 29mg (36%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 55µg (73%)Kalcis: 79mg (10%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 5mg (250%)Magnis: 60mg (16%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 59µg (107%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!