
Midijos – puikus baltymų šaltinis, kurie reikalingi raumenų vystymuisi bei užtikrina ilgesnį sotumo jausmą.
Midijos pomidorų ir grietinės padaže
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g midijų, virtų, kriauklėse
- 70 g pomidorų
- 50 g svogūno
- 1 v.š. grietinės, 25 proc. rieb.
- 2 skiltelių česnako
- 3 g petražolių
- 1 a.š. lydyto sviesto
Paruošimas
- Išlydome sviestą didelėje keptuvėje, dedame smulkintą svogūną, susmulkintus pomidorus, smulkintas česnako skilteles ir petražoles.
- Porą minučių pakepiname, tada sudedame midijas, uždengiame keptuvę dangčiu, 3 minutes troškiname vis pakratydami keptuvę.
- Praėjus nurodytam laikui įdedame šaukštą grietinės, pamaišome ir dar uždėję dangtį ant keptuvės 2 minutes troškiname.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 220kcal (11%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 17gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 56mgNatris: 377mgKalis: 703mg (35%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1116µg (140%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 15µg (600%)Vitaminas C: 29mg (36%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 55µg (73%)Kalcis: 79mg (10%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 5mg (250%)Magnis: 60mg (16%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 59µg (107%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė