
Ridikėliai turi mažai kalorijų, vos 12 kcal 100 g! Valgai ir lieknėji. Turi skaidulų ir fermentų, tokių kaip mirosinazė, diastasė, amilazė ir esterazė. Teigiama, kad reguliarus vartojimas padeda apsaugoti kepenis ir tulžies pūslę nuo infekcijų bei reguliuoti tulžies gamybą bei tekėjimą. Raudonieji ridikėliai turi antioksidantų antiocianinų, kurie ne tik suteikia spalvą, bet ir mažina širdies bei kraujagyslių ligų, vėžio riziką bei slopina uždegimus. Pastarąjį poveikį turi ir kitas ridikėlių antioksidantas – izotiocianatas.
Miežinė košė su ridikėliais ir edamame pupelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g miežinių kruopų
- 50 g edamame pupelių
- 50 g ridikėlių
- 0,5 a.š. lydyto sviesto
- 0,5 a.š. sezamo sėklų
Paruošimas
- Nuplauname kruopas per kelis kartus, kol vanduo tampa skaidrus.
- Santykiu 1 (grūdai):2 (vanduo) puode užkaičiame, įberiame druskos. Užverdame ir iš karto išjungiame. Galima nedelsiant dėti į lėkštę, nes brinkdamos puode kruopos gali per daug suminkštėti. Jei per kietos – galima pabrinkinti kelias minutes puode. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Edamame pupeles lengvai apkepame keptuvėje.
- Paruoštą košę tiekiame su pjaustytais ridikėliais, edamame pupelėmis ir užberiame sezamo sėklų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 309kcal (15%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 13gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 6mgNatris: 30mgKalis: 610mg (31%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 17µg (2%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 74mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 180µg (90%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 120mg (32%)Fosforas: 259mg (37%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Liucija Makejeva