
Lašiša turi daug lengvai pasisavinamų baltymų, todėl ilgam suteikia sotumo. Joje daug omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali padėti apsaugoti organizmą nuo širdies ligų, gerinti smegenų darbą, atmintį, mažinti depresijos riziką.Toks baltymų kupinas, greitas pagaminamas patiekalas puikiai tiks visos šeimos pietums. Ir netikėtai užklydusius svečius galite drąsiai vaišinti!
Orkaitėje kepta lašiša su makaronais ir padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g lašišos filė (be odos, be ašakų)
- 250 g makaronų (pvz., penne, fusilli ar spagečių)
- 200 g špinatų (šviežių arba šaldytų)
- 200 g fetos sūrio
- 200 g vyšninių pomidorų (perpjauti pusiau) arba 2 didesnių pomidorų
- 2 skiltelių česnako
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- šlakelio citrinos sulčių
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (su ventiliatoriumi – 170°C).
- Makaronai: išvirkite pagal instrukciją, bet palikite „al dente“, šiek tiek kietesnius.
- Padažas: keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite smulkintą česnaką (1–2 min.), dėkite špinatus, maišykite, kol subliūkš. Įdėkite pomidorus, druską, pipirus, troškinkite 3–4 min., kol jie suminkštės.
- Sumaišykite: į padažą dėkite išvirtus makaronus, šiek tiek makaronų virimo vandens, kad viskas susirištų. Sudėkite į kepimo indą.
- Lašiša: uždėkite ant makaronų gabaliukais supjaustytą lašišą, pabarstykite trupintu feta sūriu.
- Kepkite: 15–20 min., kol lašiša iškeps, o feta lengvai apskrus.
- Patiekite: prieš pat patiekdami, patiekalą apšlakstykite citrinos sultimis, galima užbarstyti šviežių žolelių, tinka krapai ar bazilikas ir kt.Rezultatas: gaivus, sotus, bet neapsunkinantis patiekalas. Viename inde turite ir baltymų, ir daržovių, ir angliavandenių. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 546kcal (27%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 38gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 674mgKalis: 1050mg (53%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 5184µg (648%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 246µg (328%)Kalcis: 341mg (43%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 180µg (90%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 172mg (46%)Fosforas: 571mg (82%)Selenas: 91µg (165%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė