
Burokėliai turi daug ląstelienos(4 g/100g), todėl gali pagerinti virškinimą ir suaktyvinti žarnyno judesius. Tai sumažina riziką susirgti vidurių užkietėjimu, hemorojumi (aktualu daug sėdintiems žmonėms) ir divertikulitu.
Orkaitėje kepti burokėliai su kmynais ir žolelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g burokėlių, šviežių
- 1,5 a.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- 1 a.š. kmynų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- rozmarinų, pagal skonį
- čiobrelių, pagal skonį
- raudonėlių. pagal skonį
Paruošimas
- Burokėlius nulupame ir supjaustome gana plonomis riekelėmis arba skiltelėmis bei sudedame į dubenėlį.
- Burokėlius pašlakstome aliejumi bei pabarstome kmynais, prieskoniais, išmaišome.
- Sudedame burokėlius vienu sluoksniu ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Kepame orkaitėje apie 25–40 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo gabaliukų / riekelių storumo.Burokėliai išlieka traškūs, puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas vakarienei.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 170kcal (9%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 5gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 235mgKalis: 855mg (43%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 190µg (24%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 65mg (8%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 274µg (137%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 67mg (18%)Fosforas: 114mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
o jei toks derinys prie košės? galima ant riebaliukų pakepint?
Galima, man asmeniškai LABAI skanu su grikiu ar miežine koše:) (Vaida)
Sveiki. O kaip gi glikemijos indeksas? Juk virti burokeliai, kaip ir morkos, patampa gan krakmolinga daržove. O lieknėjant juk tai nepageidautina, argi ne taip? Ačiū už atsakymą.
teisingas klausimas:) Bet jei atkreiptumėte dėmesį burokėliai apdorojami labai mažai, taigi jų glikeminis indeksas išlieka pakankamai žemas.