Porcijų kiekis : 1
Orkaitėje keptų burokėlių ir pekano riešutų mišrainė – sudėtinės dalys:
200 g burokėliai
10 g raudono vyno actas
5 g medus
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
2 g šviežūs arba džiovinti čiobreliai
1/2 a.š. (10 g) ypač tyras alyvuogių aliejus
5 g petražolės
10 g pekano riešutai
Orkaitėje keptų burokėlių ir pekano riešutų mišrainė – gaminimo žingsniai:
1. Burokėlius nuplauti ir nusausinti. Suvynioti i foliją ir kepti orkaitėje apie 45min 180C. Kai burokėliai pravės, supjaustyti griežinėliais ir atidėti.
2. Kol burokėliai kepa galima pasiruošti padažą. Actą užvirti, įdėti medaus, čiobrelių ir pipirų ir gerai išmaišius nuimti nuo ugnies.
3. Kai padažas pravės, supilti į smulkintuvą, įpilti aliejaus ir suplakti.
4. Paruoštu padažu užpilti burokėlius, petražoles ir pekano riešutus. Apibarstyti druska ir išmaišyti.
Skanaus!
Maistinės medžiagos:
kcal 275
bal. 2.3
reib. 7.7
angl. 33.5
Šaltinis: http://parade.com/390729/parade/root-to-leaf-beet-salad/