
Vos iš kelių ingredientų galite sukurti ne tik nuostabiai atrodantį, bet ir skanų, maistingą bei neįtikėtinai skanų desertą. Be to, persimonuose yra daugybė flavanoidų ir kitų antioksidantų, pavyzdžiui, katechinų. Pastarieji pasižymi natūraliomis antibiotinėmis bei malšinančiomis uždegiminius procesus savybėmis, taip pat stiprina kapiliarus.
Persimono desertas su graikišku jogurtu ir cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 persimono
- 3 v.š. graikiško jogurto
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kakavos pupelių arba smulkinto juodojo šokolado
Paruošimas
- Persimoną supjaustome maždaug 0,5–1 cm storio griežinėliais.
- Ant persimono griežinėlių dedame jogurto, užberiame cinamono ir skaldytų kakavos pupelių ar smulkinto juodojo šokolado.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gMononesotieji riebalai: 0.01gCholesterolis: 1mgNatris: 9mgKalis: 346mg (17%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 66mg (83%)Vitaminas E: 0.03mgVitaminas K: 0.3µgKalcis: 62mg (8%)Varis: 0.01mg (1%)Folio rūgštis: 2µg (1%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 57mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.1mg (1%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė