
Persimonuose yra daugybė flavanoidų ir kitų antioksidantų, pavyzdžiui, katechinų. Pastarieji pasižymi natūraliomis antibiotinėmis bei malšinančiomis uždegiminius procesus savybėmis, taip pat stiprina kapiliarus. Jei įsigijote nesunokusius persimonus, juos laikykite kambario temperatūroje. Jei persimonas jau sultingas ir tinkamas valgyti, ilgiau jį išsaugosite sudėję į šaldytuvą.
Persimono užkandis su granatais ir pistacijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g persimono
- 50 g granatų sėklų
- 10 g pistacijų
Paruošimas
- Persimoną supjaustome plonomis riekelėmis, sudedame į lėkštę.
- Ant persimono beriame granato sėklų ir smulkintų pistacijų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 176kcal (9%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 2mgKalis: 420mg (21%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 21µg (3%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 9mg (2%)Fosforas: 60mg (9%)Selenas: 0.5µg (1%)Cinkas: 0.2mg (2%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene