Kartais norisi blynų sekmadienio pusryčiais, o kartais – pietums. Kodėl ne? Svarbu iš ko jie pagaminti. Mano bėda su blynais, kad galiu suvalgyti jų daug, o išalkstu – greitai. Taigi vis sumąstau ką galima daryti, kad sotumo jausmas būtų didesnis. Beje, vaikams beveik kiekvieną savaitę kepu įvairius sveikus blynus. Bet jie viską išbėgioja, o mano darbas – sėdimas ir turiu pagalvoti ką darau.

Ingredientai
- 350 g tofu sūrio (šilkinio sojos pieno sūrio)
- 200 g speltos miltų pilno grūdo
- 200 ml avižų pieno arba vandens
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. riebalų kepimui
- vanilės pagal skonį
- cinamono pagal skonį
- druskos pagal skonį
Serviravimui:
- 1 a. š. klevų sirupo arba naminės uogienės
- 1 a. š. kakavos pupelių natūralių, traiškytų, nebūtina
- 1 a. š. kokoso drožlių
- grietinės ar jogurtinio padažo jei nevengiate pieno produktų
Paruošimas
- Pirmiausia tofu sumaišome su prieskoniais, kepimo milteliais ir sutriname su smulkintuvu.
- Suberiame miltus, avižų pieną ir dar kartą sumaišome.
- Patepame keptuvę riebalais ir kepame ant vidutinio karštumo “ugnies”.
- Dedame į lėkštę, pabarstome pagardais ir vualia!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.