
Baltymų gausios salotos, kurios puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Didžiausia ankštinių vertybė – didelė augalinių baltymų koncentraciją. Ankštiniai – tai pupelės, lęšiai, avinžirniai ir žirniai žmogaus mitybai svarbūs pirmiausia dėl to, kad juose yra daug baltymų ir sudėtingų angliavandenių, vienu kartu: statybinė medžiaga ir energija.
Pupų, lęšių ir edamame pupelių salotos su morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g morkos
- 40 g lęšių, virtų
- 30 g pupų, virtų
- 20 g edamame pupelių
- 5 g kalendros, tinka krapai ar petražolės
Padažui:
- 5 v.š. vandens
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. imbiero trinto
- 0,5 a.š. sezamų aliejaus
- 1-2 skiltelės česnako
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Edamame pupeles išverdame. Verdame apie 2-3 min.
- Morką sutakuojame.
- Į dubenį dedame virtus lęšius, pupas ir edamame pupeles. Kartu sudedame tarkuotą morką ir smulkintus žalumynus.
- Sumaišome visus padažui skirtus produktus ir juo užpilame salotas (viso gali ir neprireikti) bei užberiame smulkinta kalendra. Gerai išmaišome. Paliekame keletą minučių, kad skoniai susijungtų ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 278kcal (14%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 20gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 2064mgKalis: 922mg (46%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 10378µg (1297%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 34µg (45%)Kalcis: 83mg (10%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 317µg (159%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 334mg (48%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė