
Greitai paruošiamos ir skanios salotos iš produktų, kurių visi rasime šaldytuve. Paragaukite.
Salotos: cukinija, morka, agurkas, svogūnas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g agurkų
- 100 g cukinijos – geltonos jaunos, galima naudoti ir žalią
- 50 g morkų
- 50 g svogūnų
- 20 g citrinos sulčių
- 5 g sezamų aliejaus
- 5 g linų sėmenų aliejaus
- 2,5 g krapų
- 2,5 g petražolių
- 0,5 g druskos
- 0,2 g pipirų
Paruošimas
- Naudojant daržovių skustuką, supjaustyti daržoves juostelėmis, svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, o žalumynus susmulkinti.
- Susmulkintus produktus suversti į dubenį.
- Į dubenį supilti citrinos sultis, pabarstyti druska ir pipirais, pašlakstyti sezamų, linų sėmenų aliejais.
- Viską gerai išmaišyti ir 15 minučių marinuoti.
- Dar kartą permaišyti ir ragauti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 178kcal (9%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 246mgKalis: 766mg (38%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 9101µg (1138%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 47mg (59%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 66µg (88%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 112mg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Renata B