Receptas be glitimo pusryčiams. Smalsu, ar esate ragavę naują produktą iš smalsumo ir džiaugsmo, tarsi tyrinėtumėte naują skonių pasaulį? Būtent taip aš padariau su sorų giminės šeryčių kruopomis. Ir patikėkite, verta.
Šeryčių kruopų nauda:
- Be glitimo
- Šerytės baltymai turi nepakeičiamų amino rūgščių: lizino 0,21 g/100g, leucino 1,4 g/100g
- Mikroelementų (100 g):
- cinko 1,68 mg (plaukams ir nagams)
- kalio 211 mg (širdies ir kraujagyslių sistemai)
- jodo 4,5 µg (daugumai trūksta)
- fosforo 233 mg
- B grupės vitaminų (nervinei sistemai)
Prieš darydama nesitikėjau, kad bus taip paprasta, greita ir skanu. Burokėlių saldumas, šeryčių švelni tekstūra ir fetos kremiškumas bei sūrus skonis puikiai dera. Mes vertos valgyti skaniai, o virtuvėje suktis trumpai!
Šeryčių kruopos, pagardintos feta ir burokėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g šeryčių kruopų
- 30 g fetos
- 1 a.š. burokėlių miltelių
- druskos pagal skonį
- sezamo sėklų papuošimui, nebūtina
Paruošimas
- Paprastai kruopas užmerkiu iš vakaro, ryte užverdu ir išjungiu. Šį kartą norėjau iškart išbandyti, mirkyti nebuvo kada. Bet vis tiek nesitikėjau, kad viskas pavyks taip greitai.
- Labai svarbus momentas – kelis kartus nuplauti karštu vandeniu ir nuplikyti kruopas prieš verdant. Kitu atveju gali likti kartumo/miltų skonis. O nuplikius – švelni tekstūra ir neutralus skonis.
- Kas ant pakuotės parašyta, bet ką dariau kitaip: – vandens naudoti, rašoma, kad reikia 4 dalis prie 1 dalies kruopų. Man pakako 3:1 – virti 5 minutes, bet viriau 3, manau, pakaktų ir 2 min. net nemirkius. Prieš virimą kruopytes plikome, matyt, taip irgi jos „gaminasi“. Jei mirkysite per naktį, spėju, pakaks tik porą kartų nuplikyti. Tai greito gaminimo kruopos.
- Verdant įbėriau druskos. Baigus virti, į puodą įbėriau 1 a. š. burokėlių miltelių, sumaišiau su šerytėmis. Puikiai pasiskirstė.
- Sudėjau masę į kulinarinį žiedą ant lėkštės, suspaudžiau ir ant viršaus sudėjau feta sūrio kubelių. Pabarsčiau sezamo sėklomis – dėl grožio. Galima ir be jų.
- Beje, patiekalas skanus ir karštas, ir atvėsęs. Skanaus ir smalsaus ragavimo!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 320kcal (16%)Angliavandeniai: 46gBaltymai: 11gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 27mgNatris: 388mgKalis: 161mg (8%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 0.3g (1%)Vitaminas A: 128µg (16%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 173mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 287mg (41%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė