Košės skonis priklausys tik nuo jūsų – kaip ją pagardinsite. Šį kartą siūlome gardinti sviestu bei saulėgrąžų ir porų daigais.
Sorų kruopų košė su linų sėmenų aliejumi, bei žalumynais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 274 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g soros kruopų
  • 1 a.š. linų sėmenų aliejaus
  • 5 g saulėgrąžų daigų
  • 5 g porų daigų

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Paruoštą košę gardiname aliejumi, žalumynais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 274kcal (14%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 7gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 3mgKalis: 117mg (6%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 0.2g (1%)Vitaminas A: 85µg (11%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 8mg (1%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 171mg (24%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotrauka: Kristinos Valaitienės
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!