Šį receptą atradau, kai žiemą vyras pasivaikščiojimo metu pasakė, kad į svečius po pusantros valandos atvyks 4 asmenų šeima vakarienei. O dar mes keturi! Mane ištiko lengva panika, bet greitai susigaudžiau, ką daryti – pakeliui namo užsukome į parduotuvę ir parlėkėm namo. Kol patiekalas, atrodo, gaminosi pats, sutvarkiau kambarius, virtuvę ir dar lūpas pasidažiau.

Taigi, ką ir kaip taip stebuklingai pagaminau? Ogi vištieną garuose, karšto oro gruzdintuvęje. Taip pat dabar gaminu ir šeimai:

  • Be stovėjimo prie puodų
  • Be kelių valandų virtuvėje
  • Be kalno indų
  • Patiekalo ruošimas – mažiau nei 5 min. Plovimui – 1 indas
Rezultatas – sultinga vištiena su sultinyje troškintomis bulvytėmis. Likusį sultinį kitą dieną tinka sunaudoti sriubai. Skonio – su kaupu. Streso – nulis! 
Sultinga vištiena su troškintomis bulvėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 1 hour 5 min.
Iš viso 1 hour 10 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 11 porcijos
Porcijoje 482 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kg vištienos šlaunelių mėsos be kaulų ir odos
  • 1 kg bulvių, naudojau mažas bulvytes, bet galima naudoti dideles, tik supjaustykite
  • 1,5 v.š. druskos
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro 
  • 0,5-1 v.š. saldžiosios paprikos prieskonių, galima rūkytų
  • 1-2 a.š. kmynų
  • 0,5 a.š. maltų pipirų
  • 3-4 skiltelių česnako

Paruošimas
 

  • Pirmiausia pasiruošiu gruzdintuvę – švariai išplaunu. Jokio indo ar popieriaus į vidų nededu, nes kepu tiesiogiai ant dugno.
  • Į karšto oro gruzdintuvės indo apačią sudedu bulvytes, o ant viršaus kloju vištienos šlauneles.
  • Kepu 100 % garuose, 100 °C temperatūroje 1 valandą, kartais net iki 1,5 val., jei mėsos gabaliukai stambesni.
  • Kai tik pašaunu kepti, pasiruošiu prieskonių mišinį. Jį maišau atskirame indelyje: 1 v. š. druskos (dalis jos vėliau nutekės į sultinį), 0,5 v.š. alyvuogių aliejaus, kmynai, pipirai ir sutrintas česnakas.
  • Sumaišiusi, ištraukiu gruzdintuvės stalčių ir šį mišinį paskirstau bei įtrinu mėsą. Papildomai dar pabarstau 1 v. š. druskos. Kepant garuose, visada dedu daugiau prieskonių, nes nemaža dalis jų vėliau nubėga į sultinį.
  • Po valandos, dar kartą ištraukiu gruzdintuvės stalčių, mėsos paviršių aptepu likusiu alyvuogių aliejumi (0,5 v. š.) ir pabarstau saldžiųjų paprikų prieskoniais. Nebūtina, bet spalva būna daug gražesnė.
  • Nustatau 200 °C temperatūrą ir 5 minutėms įjungiu „Airfry“ funkciją (jei kepsite orkaitėje, naudokite karšto oro pūtimą su ventiliatoriumi) – kad vištiena gražiai pagelstų ir įgautų lengvą traškumą.
  • Dedame mėsą į lėkštę ir skanaujame kartu su šviežių daržovių salotomis.
    O vaikams ir sportuojantiems – dar papildomai patiekiamos bulvytės, nes jų kūnas viską sudegina greičiau nei orkaitė.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 482kcal (24%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 32gRiebalai: 32gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 13gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 178mgNatris: 1097mgKalis: 770mg (39%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 302µg (38%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 30mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 57mg (15%)Fosforas: 343mg (49%)Selenas: 34µg (62%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Garai, Karšto oro gruzdintuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!