Jei galvojate, kad bandelės ir sveika mityba yra nesusiejamos, štai jums puikus ir labai gardus sveikesnių bandelių receptas. Jei bandeles gaminsime iš paprastų ir natūralių produktų, nepridėsime kalno cukraus ir baltų miltų, turėsime puikų ir net maistingą desertą, kuriuo galėsime pasimėgauti be sąžinės graužaties. Tik nepadauginkite ir apsiribokite viena bandele, kad nepakenktumėte figūrai. Saikas irgi labai svarbu:)
Sveikesnės varškės bandelės su trešnėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 217 kcal

Ingredientai
  

Tešlai (8 bandelės)

  • 600 g varškės
  • 160 g speltos miltų pilno grūdo
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 2-3 v.š. ksilitolio ar kito norimo saldiklio
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • vanilės ekstrakto pagal skonį
  • žiupsnelio druskos

Įdarui

  • 200 g varškės
  • 100 g trešnių arba pagal poreikį
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 v.š. agavų sirupo arba pagal poreikį

Paruošimas
 

  • Varškę pertriname su saldikliais ir druska.
  • Kiaušinių baltymus išplakame ir įmaišome į varškės masę.
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir gerai įmaišome į varškės masę.
  • Iš paruoštos tešlos formuojame bandeles su borteliais – tarsi mažus dubenėlius.
  • Įdarui skirtus (išskyrus trešnes) produktus sutriname kartu.
  • Į bandelių vidurį pilame įdarą ir sudedame trešnių puseles (trešnes perpjauname ir išimame kauliukus).
  • Kepame karšto oro gruzdintuvėje 160 °C, apie 20–22 min. Galima kepti ir orkaitėje – 180 °C apie 20-30 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 217kcal (11%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 15gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 63mgNatris: 389mgKalis: 150mg (8%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 209µg (26%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 120mg (15%)Varis: 0.04mg (4%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.01mg (1%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 190mg (27%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Liubov Stončaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!