Sudėtinės dalys:
2 svogūnai
3 v.š. aliejaus
600 g. jautienos krūtininės
1,5 l vandens
1 poro stiebas
0,5 saliero gumbo
500 g. morkų
0,5 garbanotojo kopūsto gūžės ( apie 400 – 500 g.)
prieskonių maišelis : 1 lauro lapas, 5 sugrūsti pipirų grūdeliai, 2 sugrūstos česnako skiltelės, 2 kadagio uogos, 1 gvazdikėlis
ką tik sumalti pipirai
tarkuotas muskatas
riešutai
1 mažas ryšelis laiškinių česnakų
druska
Galima savo nuožiūra įdėti ir kitų komponentų : pvz., vietoje jautienos krūtininės – ėriuko mentę, papildomai – pupelių, baltagūžių kopūstų, tai yra
visko, kas tinka.
Gaminimo žingsniai:
1. Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir patroškinti karštame aliejuje.
2. Mėsą supjaustyti kubeliais ir, sudėjus į puodą, apie 10 min. pakepinti.
3. Viską pasūdyti, užpilti vandeniu ir ant silpnos ugnies virti apie 80 min.
4. Daržoves nuplauti, porą supjaustyti ir padėti į šalį.
5. Salierą ir morką nulupti, supjaustyti kubeliais ir sudėti į sultinį.
6. Išpjauti garbanotojo kopūsto kopūstkotį, patį kopūstą sukapoti ir kartu prieskonių maišeliu sudėti į puodą.
7. Bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais ir maždaug po 30 min. virimo kartu su poru sudėti į puodą. Virti ant lėtos ugnies, kol suminkštės mėsa.
8. Tirštą sriubą pagardinti druska, pipirais ir muskatais.
9. Nuplauti laiškinius česnakus, supjaustyti ritinėliais ir jais apibarstyti. Į stalą tiekti parengtas patiekalo lėkštes.
Skanaus!
Šaltinis : knyga „Daržovių valgiai”
Troškinta jautienos nugarinė su morkomis ir kopūstais
Pasidalinkite!
Subscribe
Prisijungti
0 komentarai
naujausi