„Ką nusipirkti parduotuvėje greitiems pietums?“, – dažnai girdžiu tokį klausimą. Atsakymas paprastas – pomidorų ir grūdėtos varškės.
Kai dirbau biure, visada turėjau gerą peilį ir prieskonių. Tad tiek ir reikia – plius lėkštės. Gaminimas trunka tiek, kiek laiko jums reikia supjaustyti pomidorą.
Kodėl verta rinktis grūdėtą varškę?
- Puikus baltymų šaltinis, padeda išlaikyti sotumą iki vakaro
- Joje esantys baltymai ir kalcis padeda palaikyti hormonų pusiausvyrą bei stabilesnę gliukozę kraujyje, todėl po pietų nekyla noras „užkąsti dar kažko saldaus“
- Grūdėta varškė turi daug mažiau histamino nei fermentuoti sūriai, todėl dažniausiai tinka net tiems, kurių oda ar virškinimas jautresni
Patarimas. Jei tokį patiekalą tieksite svečiams, prieš dedant ant pomidorų, grūdėtai varškei leiskite nuvarvėti, kitaip užkandis plauks grietinėlėje. Skanu lygiai taip pat, tik grožio bus daugiau.

Ingredientai
- 1 pomidoro, didelio (rudenįypač skanūs avietiniai)
- 100 g grūdėtos varškės, 7 proc. riebumo
- 1,5 a.š. balzaminio acto
- 3 lapelių baziliko (arba kokybiško džiovinto)
- 0,25 a.š. juodųjų pipirų šviežiai maltų
- 1,5 a.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro, jei norisi sotesnio patiekalo, nebūtina
- druskos, pagal skonį. Galima naudoti paprastą, bet ypač skanu juodoji. Pabandykite!
Paruošimas
- Pomidorus nuplauname, nusausiname ir supjaustome 1 cm storio griežinėliais.
- Dedame pomidorų griežinėlius į lėkštę.
- Ant jų tolygiai paskirstome po 1 v. š. su kaupu grūdėtos varškės.
- Pašlakstome balzaminiu actu. Jei norisi sočiau – šlakelis gero alyvuogių aliejaus. Primenu, kad 1 a. š. yra ~53 kcal.
- Pabarstome pipirais, druska ir uždedame baziliko lapelį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.