
Tinka pietums ir vakarienei. Ypatingai patiks vaikams – norės pakartoti :)
Varškėčiai be miltų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g varškės – 9% riebumo
- 40 g kiaušinio (1 mažo)
- 10 g avižų sėlenų – sausų (jei neturite – naudokite avižų sėlenas. Kvietinių sėlenų nerekomenduojame, nes jausis jų kietumas ir skonis. Taip pat rekomenduojame naudoti ekologiškas sėlenas, nes būtent grūdų luobelėje daugiausia chemikalų susikaupia)
- 5 g agavų sirupo (ekologiško)
Paruošimas
- Į dubenėlį sudedame varškę, avižų sėlenas, įmušame kiaušinius ir įpilame sirupo. Masė turi būti tirštesnės konsistencijos nei grietinė.
- Viską gerai sumaišome ir masę paliekame pastovėti kokias 15 – 20 min.
- Formuojame varškėčius ir kepame orkaitėje apie 20 min., +175°C laipsnių temperatūroje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 18gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 139mgNatris: 415mgKalis: 56mg (3%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 108µg (14%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 440mg (55%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 76mg (11%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Vitalija. Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
Išbandžiau ir negaliu atsidžiaugti, kad šie receptai yra. Kai nori varškėčių ar ko kito, visad gali rasti sveiką recepto versiją. Šie pavyko, vyrui nemėgstančiam varškės patiko. Ačiū!
valio! Dėkui, kad pasidalinote
Sveiki, patikslinkite, prašau, jei neturime avižų sėlėnų, kokias naudoti, kaip alternatyvą? Pakarotajama, jog avižų :)
„10 g avižų sėlenų – sausų (jei neturite – naudokite avižų sėlenas. Kvietinių sėlenų nerekomenduojame, nes jausis jų kietumas ir skonis. Taip pat rekomenduojame naudoti ekologiškas sėlenas, nes būtent grūdų luobelėje daugiausia chemikalų susikaupia)”
gysločio luobeles galite naudoti
Superinis receptas,kepu jau ne kartą, ačiū
Skanu, ačiū!
Netikiu, kad nuotrauka yra pagal receptą iškeptų varškėčių. Tokie gaunasi kepant keptuvėje ir su miltais. Dariau viską pagal aprašymą bet jie gaunasi tokie šiek tiek išskydę paplotėliai. Ir kepti teko ilgiau nei parašyta. Bet šiaip skonis neblogas.
Ačiū už atsiliepimą, visų receptų nuotraukos atitinka aprašymus. Patiekalo rezultatams įtakos turi naudoti produktai. Jūsų atveju, masė buvo šiek tiek per skysta, turbūt varškė buvo šiek tiek skystesnė, negu naudojo recepto autorė. Tikimės, kad bandysite mūsų aprašytus receptus ir siųsite savo pastebėjimus.
Patiko visai šeimai 😊
Kiek vienetais yra 40 g kiaušinių?
60 g yra vidutinis kiuašinis, 40 g mažas.