Šiuos šaltibarščius siūlau išbandyti su batatų traškučiais ar virtomis/keptomis bulvėmis. Labai skanus derinys.Receptas iš laidos "Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene". Visą laidą peržiūrėti galite čia>>
Veganiški šaltibarščiai su tofu sūriu ir sojos pienu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 l sojos pieno nesaldinto
- 1 agurko ilgavaisio
- 60 g avokado
- 50 g tofu sūrio kietojo
- 0,5 burokėlio , virto ir fermentuoto su obuolių sultimis
- 1 citrinos sulčių
- kelių ridikėlių , papuošimui
- svogūnų laiškų pagal skonį
- krapų pagal skonį
- juodosios druskos turi kiaušinių poskonį, pagal skonį
Paruošimas
- Į indą supilame nesaldintą sojos pieną ir išspaudžiame citrinos sultis.
- Leidžiame pastovėti apie 10 min, kad masė sutirštėtų.
- Į sojos pieną dedame šiaudeliais pjaustytą agurką, tarkuotus burokėlius, galima įpilti šiek tiek jų sulčių.
- Kartu dedame smulkintus žalumynus, smulkintą tofu sūrį, pjaustytą avokadą.
- Viską pagardiname juodąja druska ir išmaišome. Paliekame pastovėti šaldytuve apie 30-40 min., kad skoniai susijungtų.
- Papuošiame pjaustytais ridikėliais ir krapais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 324kcal (16%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 18gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 291mgKalis: 1215mg (61%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 2121µg (265%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 55mg (69%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 13mg (108%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 735mg (92%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 252µg (126%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 73mg (10%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Receptas iš laidos „Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene”