
Vištieną siūlau kepti orkaitėje, mėsa turės mažiau riebalų ir kalorijų, nei kepant keptuvėje. Žinoma, jei nenaudosite per daug riebalų ir padažų. Sugaišite nedaug laiko ir gardžiuositės maistingu patiekalu.
Vištienos piršteliai su pomidorų pasta ir grybais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 160 g vištienos filė
- 40 g svogūno
- 70 g pievagrybių, tinka ir kiti mėgstami grybai
- 10 g pomidorų pastos
- 1 a.š. lydyto sviesto
- Provanso žolelių, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Pakepame susmulkintą svogūną lydytam svieste. Į tą pačią keptuvę įberiame smulkintus grybus. Užberiame žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Kol grybai troškinasi savo sultyse, supjaustome vištienos krūtinėlę juostelėmis. Troškiname grybus, kol išgaruoja sultys.
- Troškintus grybus suverčiame į dubenį. Į tą pačią keptuvę įpilame vandens. Kai vanduo užverda, įdedame vištieną. Ją pagardiname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Paliekame vištieną troškintis apie 5 min. Nepamirškite pamaišyti.
- Praėjus nurodytam laikui, ant vištienos užpilame pomidorų pastos ir suverčiame grybus. Padidiname ugnį ir kelias minutes pakepame. Jei reikia, įpilame šlakelį vandens.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 269kcal (13%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 37gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 115mgNatris: 309mgKalis: 984mg (49%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 240µg (30%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 30µg (15%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 418mg (60%)Selenas: 58µg (105%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorius Vaidotas