Žiedinio kopūsto, kuris dar vadinamas kalafioru, 100 g yra net 77 procentų vitamino C paros normos, o kalorijų – tik 25. Jame gausu maistinių skaidulų, vitaminų C, K bei B6, vario, fosforo, kalio, kalcio bei geležies.
Ši daržovė prevenciškai veikia ir prieš kaulų retėjimą, kataraktos, širdies kraujagyslių ligas bei vėžinius susirgimus. Be to, gali padėti sustiprinti imunitetą ir gerinti smegenų bei virškinamo trakto veiklą.
Žiedinio kopūsto ir pomidorų salotos su feta sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 222 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 kg žiedinio kopūsto
  • 0,5 kg vyšninių pomidorų
  • 150 g fetos sūrio
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus, kokybiško itališko, tinka su natūraliais skoniais
  • 1 v.š. balzamiko acto
  • 1 a.š. marinuotų kaparėlių (nebūtina, bet suteikia rūgštelės – aš dar ir šiek tiek skysčio įpilu)
  • baziliko šviežio, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • sezamo sėklų, papuošimui, nebūtina

Paruošimas
 

  • Žiedinį kopūstą susmulkiname į smulkius žiedynus. Tai užtrunka ilgiau, bet tikrai skaniau, kai jie smulkūs. Jei labai skubate – pjaustykite kubeliais.
  • Pomidorus supjaustykite ketvirtadaliais, o jei pomidoras didelis – kubeliais. 
  • Fetą galima supjaustyti arba sutrupinti.
  • Į dubenį dedame visas daržoves, sūrį, įpilame balzamiko ir aliejaus, beriame druską, pipirus, kaparėlius ir smulkintą baziliką. Išmaišome. 
  • Patiekiame papuošę sezamais, jei norisi, ir mėgaujamės. 
    Skanaus! 

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 222kcal (11%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 9gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 33mgNatris: 503mgKalis: 681mg (34%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 836µg (105%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 89mg (111%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 235mg (29%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 101µg (51%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 221mg (32%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!