Lietuvoje įprasta valgyti didesnes baltas, raudonas, argas bei šparagines pupeles. Santykiniai ne taip senai mūsų parduotuvėse atsirado mažos rytietiškos pupelės. Spindulinės pupuolės (mung pupelės)  lietuvio skoniui ir skrandžiui vienos iš labiausiai priimtinų ankštinių rūšių. 
Porcijų kiekis: 1 (Kcal 138)
Salotų su pupelėmis sudėtinės dalys:
100 g Ledo (iceberg) salotų
50g spindulinės pupuolės (mung)
60 g agurkų
1 g druska
1 g pipirai, malti
10 g citrinos sulčių
10 g šalto spaudimo alyvuogių aliejus
Salotų su pupelėmis gaminimo žingsniai:
1. Suplėšome ledo salotas, bei mažais kubeliais supjaustome agurkus.
2. Išverdame pupeles pagal instrukciją ant pakuotės ir sumaišome su pjaustytomis daržovėmis.
3. Pagardiname citrinos sultimis, aliejumi, druska ir pipirais.
Skanaus linki recepto autorė – Augustė J.

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!