Gaminkite tik tiek košės, kiek iš karto suvalgysite. Košė pakartotinai šildoma praranda skaidulas ir greičiau skyla organizme, taigi ir sotumo jausmas bus mažesnis. Taigi, jei dar nevalgote tokių pusryčių – pats laikas pradėti.
Rietmenės košė su daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 day 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 293 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g rietmenių kruopų
  • 60 g morkų
  • 30 g svogūno
  • 1 a.š. mielių dribsnių
  • 0,5 a.š. lydyto sviesto, kepimui

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame2-3 minutes ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Ant lydyto sviesto pakepiname tarkuotą morką ir smulkintą svogūną.
  • Paruoštą košę tiekiame su keptomis daržovėmis ir mielių dribsniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 9gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 46mgKalis: 393mg (20%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 10024µg (1253%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 79mg (21%)Fosforas: 201mg (29%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!