Pasidalinsiu puikiu pavyzdžiu, kaip galima susiplanuoti įvairų ir skanų meniu. Tiks ir suaugusiems, ir vaikams, ir paaugliams.

Maisto planavimo užduotį darome vienoje iš mano mitybos programų. Kai kartą padarai, kitą kartą jau daug paprasčiau.Kai dirbau biure, 5 dienoms maistą pasiruošdavau sekmadienį ir nusinešdavau į darbą, taigi dėl užkandžių galvos sukimo išvengdavau. Kaip visai savaitei suplanuoti mitybą sau ir šeimai vos per 15 minučių?>>>

Visi žemiau pateikti užkandžiai paskaičiuoti 150 kcal. Primenu, kad kiekiai – individalūs, čia tik orientacijai. Porcijų kiekius dauginkite iš šeimos narių skaičiaus.

Paprasčiausias variantas pavakariams būtų įsimesti riešutų, bet galima juk ir vos kelias minutes investavus dėl valgymo malonumo ir kitokių versijų sugalvoti. Pavakarių užkandis skirtas išvengti didelio alkio vakare, taigi didžiausias dėmesys tam, kas palaiko sotumo jausmą:

  • skaiduloms (iš daržovių);
  • riebalams ir baltymams (pieno produktai, užtepėlės, avokadas).

7 UŽKANDŽIAI – 7 DIENOMS

PIRMAS. Traškiosios morkytės, 100 g. Jos yra natūraliai saldesnės ir net pjaustyti nereikės. Skanu su tepamu sūriu, 50 g.

ANTRAS. Graikiško jogurto 160 g + cinamonas arba + druska ir krapai. Tinka ir česnakas, jei būsite namie. Nuotraukoje matote, papildomai pabarstyta sezamo sėklomis, mėgstu, kad būtų ką kramtyti.

TREČIAS. Avokadas, 80 g, su mielių dribsniais, 5 g, patiekta ledų taurėje. Tinka ir kiti prieskoniai.

KETVIRTAS. Airanas, 350 ml. Tai gazuotas natūralus geriamas jogurtas, pagardintas druska. Mažai kaloringas, tad ir puslitrį galite sugurkšnoti.

PENKTAS. Kukurūzų burbuolės,100 g pačių grūdelių, su 5 g sviestu ir 1 a. š. druskos. Skaniausios burbuolės – karštos, o jei darbe – kita versija – konservuoti kukurūzai.

ŠEŠTAS. 2 sūrio lazdelės – mozarella kita forma ir 1/3 paprikos pagaliukai. Gerai būtų dar ir daržovių į skrandį įmesti, kad maisto tūris būtų didesnis. Bus sočiau.

SEPTINTAS. Humusas, klasikinė avinžirnių užtepėlė, 70 g. Pabarstome saldžiosios paprikos milteliais ir valgome su 50 g kaliaropės bei 50 g morkų lazdelėmis.

Kas antrą dieną – pieno produktas, kas antrą – augalinis. Visi produktai skirtingi. Ir gomuriui malonu, ir kūnui įvairovė – į sveikatą.

DAR DAUGIAU PUIKIŲ UŽKANDIŲ IDĖJŲ>>>

5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!