Saliero šaknis – puikus riboflavino, kalcio, vitamino B6, magnio, fosfotos šaltinis, taip pat turi kalio, vitaminų A, C ir K bei daug maistinių skaidulų. Taigi puikiai padeda stiprinti imunitetą, kaip ir kitos daržovės, padeda apsaugoti nuo hemorojaus, vidurių užkietėjimo ir storojo žarnyno vėžio bei stiprina raumenis ir nervines ląsteles.
Saliero gumbo bulvytes fri
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 700 g saliero gumbo
- 3 v.š alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- prieskonių, pagal skonį, mėgstamų
Paruošimas
- Salierą nuplauname, supjaustome griežinėliais.
- Nulupame ir supjaustome juostelėmis.,
- Gardiname mėgstamais prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir išmaišome.
- Kepame karšto oro gruzdintuvėje (tinka kepti ir orkaitėje) 195°C ~15 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 124kcal (6%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 1gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 8gNatris: 140mgKalis: 458mg (23%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 787µg (98%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 58µg (77%)Kalcis: 73mg (9%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 63µg (32%)Geležis: 0.5mg (4%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 43mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.2mg (2%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Laurinaitiene