Brokoliai yra puikus ląstelienos, vitaminų C, B, A, E, K, mangano, fosforo, kalio šaltinis. Juose taip pat yra magnio, šiek tiek omega-3 riebalų rūgščių, cinko, kalcio, geležies.Brokoliai mažina alergenų turinčių medžiagų poveikį mūsų organizmui, padeda užkertant kelią mažakraujystei, stiprina kaulus.
Brokolių duona su sėklomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g brokolio
- 4 kiaušinių
- 150 g speltos miltų pilno grūdo
- 50 g sėklų mėgstamų (tinka saulėgrąžų, moliūgų, sezamų ar kitos sėklos)
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio pipirų
Paruošimas
- Brokolį sutarkuojame burokine tarka.
- Tarkuotą brokolį sumaišome su miltais, kepimo milteliais, kiaušiniais, prieskoniais ir sėklomis.
- Gautą masę dedame į kepimo formą, apibarstome sėklomis. Kepame orkaitėje apie 40 min. 190 C temperatūroje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 124kcal (6%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 65mgNatris: 80mgKalis: 104mg (5%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 251µg (31%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 0.03mg (3%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 7mg (2%)Fosforas: 60mg (9%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Renata Šimkienė
Neįprastas skonis. Man nelabai patiko kvapas. Kitą kart gal ne dėčiau pipirų ir druskos mažiau.
Skanu. Sotu.