Brokoliai yra puikus ląstelienos, vitaminų C, B, A, E, K, mangano, fosforo, kalio šaltinis. Juose taip pat yra magnio, šiek tiek omega-3 riebalų rūgščių, cinko, kalcio, geležies.
Brokoliai mažina alergenų turinčių medžiagų poveikį mūsų organizmui, padeda užkertant kelią mažakraujystei, stiprina kaulus. 
Brokolių duona su sėklomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 10 porcijos
Porcijoje 124 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g brokolio
  • 4 kiaušinių
  • 150 g speltos miltų pilno grūdo
  • 50 g sėklų mėgstamų (tinka saulėgrąžų, moliūgų, sezamų ar kitos sėklos)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio pipirų

Paruošimas
 

  • Brokolį sutarkuojame burokine tarka.
  • Tarkuotą brokolį sumaišome su miltais, kepimo milteliais, kiaušiniais, prieskoniais ir sėklomis.
  • Gautą masę dedame į kepimo formą, apibarstome sėklomis. Kepame orkaitėje apie 40 min. 190 C temperatūroje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 124kcal (6%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 65mgNatris: 80mgKalis: 104mg (5%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 251µg (31%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 0.03mg (3%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 7mg (2%)Fosforas: 60mg (9%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 0.3mg (3%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Renata Šimkienė
3.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!