
Gaminant sriubą svarbu, „kad būtų ką kramtyti“, taigi nepervirkite! Dažniausiai visas daržoves į puodą sumetate vienu metu? Tačiau daržovių virimo laikas skiriasi. Pavyzdžiui, brokolius pakanka įmesti į verdantį vandenį ir galima jau išjungti viryklę. Eiliškumas gaminant yra svarbus, visos daržovės sriuboje turi išlaikyti savo struktūrą.
Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 ml daržovių sultinio
- 150 g raugintų agurkų
- 80 g morkų
- 40 g perlinių kruopų
- 30 g svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 2 lauro lapelių
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Iš vakaro užmerkiame perlines kruopas.
- Svogūną, morką ir česnakus supjaustome ir trumpai apkepiname alyvuogių aliejuje, kartu su prieskoniais.
- Sumaišome pakepintą svogūnų, morkų ir česnakų mišinį su perlinėmis kruopomis ir supjaustytais raugintais agurkais.
- Viską užpilame sultiniu, dedame lauro papelius ir verdame iki 15 min. Kitas variantas- trumpai pavirti ir palikti pasitroškinti. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 310kcal (16%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 3298mgKalis: 604mg (30%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 14831µg (1854%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 42µg (56%)Kalcis: 149mg (19%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 156mg (22%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė