Kai vakare norisi šilto maisto, bet neturite jėgų ilgai suktis virtuvėje – šis omletas su grūdėta varške bus tikras išsigelbėjimas. Ne tik jums, bet ir visai šeimai.

Grūdėta varškė patiekalui naudojama ne atsitiktinai , nes ji:

  • turi lengvai pasisavinamų baltymų, todėl tinka raumenims ir greitesnei medžiagų apykaitai
  • nesukelia didelių gliukozės svyravimų, todėl po tokios vakarienės nesinori „kažko skanaus“
  • omletas bus purus
  • grūdėtoje varškėje mažiau histamino, nei įprastoje. Tai aktualu turintiems dilgėlinę, sunkų atopinį dermatitą, rėmenį ar jautrumą histaminui
Kodėl verta išbandyti šį patiekalą: grūdėta varškė – vienas iš tų paslaptingų produktų, kurie padeda numesti svorio be alkio jausmo. Ji suteikia sotumo, o kiaušiniai prideda papildomų baltymų ir riebalų, todėl gliukozė kraujyje išlieka stabili, energijos pakanka visam vakarui, o naktį nebekyla noras „užkąsti“.
Gaminant kiekius dauginkite pagal poreikį, aš surašiau tiek, kiek reikėjo omletui, kurį gaminau sau vienai.
Omletas su grūdėta varške – greita baltyminė vakarienė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 245 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kiaušinių
  • 100 g grūdėtos varškės, 7 proc. riebumo
  • 0,5 a.š. persilado prieskonių su druska
  • 0,5 a.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro, keptuvei patepti

Paruošimas
 

  • Įmušame 2 kiaušinius į dubenėlį ir suplakame šakute.
  • Įdedame 3 v. š. su kaupu grūdėtos varškės. Aš pyliau papildomą šaukštą grietinėlės iš varškės indelio, kad omletas būtų dar švelnesnis.
  • Įberiame persilado prieskonių ir viską išmaišome.
  • Įkaitiname keptuvę ir patepame alyvuogių aliejumi.
  • Supilame masę, paskirstome tolygiai. Geriau kepti didesnėje keptuvėje – omletas bus plonesnis, todėl keps greičiau ir atrodys didesnis (smulkmena, bet svarbi, kai mokomės valgyti sąmoningai).
  • Uždengę dangčiu kepame ant vidutinės kaitros apie 5 min., kol omletas sustings.
    Patiekiame su pomidorais ir mikrožalumynais arba šviežių daržovių salotomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 245kcal (12%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 22gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 344mgNatris: 441mgKalis: 232mg (12%)Skaidulos: 0.1gCukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 618µg (77%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 139mg (17%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 54µg (27%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 334mg (48%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!