
Labai skanus patiekalas, kurį lengva ir greitai galima pagaminti. Tinka bet kuri jūrinė žuvis. Originaliame recepte yra jūros lydeka, bet puikiai tiks ir menkė, ar jūros ešerys, kaip yra nuotraukoje.
Jūrinio ešerio filė su lęšiais ir žalumynų sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g jūrinio ešerio filė ar kitos jūrinės žuvies
- 50 g lęšių
- 30 g pomidorų
- 10 g alyvuogių
Žalumynų sviestui:
- 220 g sviesto be druskos
- 50 g petražolių
- 30 g krapų
- 2 v. š. citrinos sulčių
- 1 a. š. druskos
Paruošimas
Žalumynų sviesto paruošimas:
- Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, dedame į plaktuvą (mikserį), dedame petražolių, krapų, citrinos sulčių, druskos ir viską sumalame iki vientisos masės, sudedame į indą ir į šaldytuvą.
Ruošiame žuvį:
- Jūrinio ešerio filė galime kepti keptuvėje, orkaitėje ar virti apie 4-7 min. priklausomai nuo dydžio ir storio.
- Rekomenduojame skanauti su karštomis lęšių, pomidorų ir alyvuogių salotomis, pagardintomis žalumynų sviestu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 338kcal (17%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 8gRiebalai: 31gSočiosios riebalų rūgštys: 19gCholesterolis: 99mgNatris: 713mgKalis: 414mg (21%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2070µg (259%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 142µg (189%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 67µg (34%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 122mg (17%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: žuvies parduotuvių tinklas „Šiaurės jūra“. Nuotraukos autorė: Sabina Šatė