Jūrinio ešerio filė su lęšiais ir žalumynų sviestu  – sudėtinės dalys:
150 g jūrinio ešerio filė
Lęšiai
Pomidorai
Alyvuogės
Žalumynų sviestui:
Sviestas be druskos
Petražolės
Krapai
Citrinos sultys
Druska

Jūrinio ešerio filė su lęšiais ir žalumynų sviestu – gaminimo žingsniai:
1. Jūrinio ešerio file galime kepti keptuvėje, orkaiteje ar virti apie 4-7 min. priklausomai nuo dydžio ir storio.
2. Žalumynų sviestą gaminame: sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, dedame į plaktuvą (mikserį), dedame petražolių, krapų, citrinos sulčių, druskos ir viską sumalame iki vientisos masės, sudedame į indą ir į šaldytuvą.
3. Rekomenduojame skanauti su karštomis lęšių, pomidorų ir alyvuogių salotomis, pagardintomis žalumynų sviestu.

Žuvies parduotuvių tinklo „Šiaurės jūra“ receptai