Agurkai vertingų medžiagų šaltinis. Penki trumpi agurkai Jūsų organizmui suteiks visos paros vitamino K reikiamą kiekį. Valgydami šią daržovę gausite vitaminų B ir C kartu su mineralais, tokiais kaip: varis, fosforas, kalis ir magnis.
Agurkų salotos su jogurtu ir krapais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g agurkų
- 50 g graikiško jogurto
- 5 g krapų
- kumino, pagal skonį
- Garam masala prieskonių mišinio, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Agurkus nuplauname. Jei odelė kieta, nulupame.
- Agurkus supjaustome šiaudeliais.
- Kuminą sumalame (arba sugrūdame).
- Agurkus sumaišome su jogurtu, smulkintais krapais ir prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 88kcal (4%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 8gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.2gCholesterolis: 3mgNatris: 70mgKalis: 671mg (34%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 689µg (86%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 29µg (39%)Kalcis: 132mg (17%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 67µg (34%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 60mg (16%)Fosforas: 160mg (23%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė