
Šaldytuve gali stovėti 2-3 sav. Naudojame: prie žuvies, mėsos (prie pastarosios ribotai), į salotas, į košes, tepti ant sumuštinio ar varškės sūrio.
Anakardžių ir krapų pesto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g krapų
- 60 ml alyvuogių aliejaus tyro
- 50 g anakardžio riešutų (tiesa skaniausia būtų su kedrų pinijomis)
- 30 g kietojo sūrio
- 2 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Viską sumalti su smulkintuvu (blenderiu), aš sutryniau su virtuviniu kombainu.
- Į pabaigą supilti aliejų, kuriuo galima reguliuoti tirštumą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 105kcal (5%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 3mgNatris: 33mgKalis: 119mg (6%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 880µg (110%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 18µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 52mg (7%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Natalijos
Puikus pesto, gardu ir sveika. ačiū už receptą.