Šaldytuve gali stovėti 2-3 sav. Naudojame: prie žuvies, mėsos (prie pastarosios ribotai), į salotas, į košes, tepti ant sumuštinio ar varškės sūrio.
Anakardžių ir krapų pesto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 9 porcijos
Porcijoje 105 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g krapų
  • 60 ml alyvuogių aliejaus tyro
  • 50 g anakardžio riešutų (tiesa skaniausia būtų su kedrų pinijomis)
  • 30 g kietojo sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Viską sumalti su smulkintuvu (blenderiu), aš sutryniau su virtuviniu kombainu.
  • Į pabaigą supilti aliejų, kuriuo galima reguliuoti tirštumą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 105kcal (5%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 3mgNatris: 33mgKalis: 119mg (6%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 880µg (110%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 18µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 52mg (7%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai, Užtepėlės
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotrauka: Natalijos
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!