Tirpios pupelių skaidulos naudingos mažinant cholesterolį, vartojant pupeles kasdien. Puodelyje virtų pupelių yra 15 g – beveik pusė per parą rekomenduojamo skaidulų kiekio.
Aštri pomidorinė sriuba su pupelėmis ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g pomidorų savo sultyse
- 60 g morkų
- 40 g pupelių
- 30 g svogūno
- 1 a.š. lydyto sviesto
- čili pipiro pagal skonį
Paruošimas
- Pupeles mirkiname 8-12 valandų, po jas išverdame.
- Į išvirtas pupeles supilame pomidorų masę.
- Visą masę pakaitiname iki užvirimo.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir morką.
- Daržoves sudedame į pupelių ir pomidorų sriuba.
- Viską paverdame dar keletą minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 227kcal (11%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 10gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 519mgKalis: 1330mg (67%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 11595µg (1449%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 31µg (41%)Kalcis: 150mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 109µg (55%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 192mg (27%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Audronė Mackevičienė