Ši sveika raugintų kopūstų su pupelėmis sriuba puiki žiemos sezonu. Kopūstai kupini vitaminų, skaidulų, bet mažai kaloringi. Tuo tarpu pupelėse yra baltymų, suteiksiančių sotumo jausmą ir krakmolo – duodančio energijos.
Aštri raugintų kopūstų sriuba su pupelėmis (iš mitybos plano)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g kopūstų raugintų
- 50 g margųjų pupelių džiovintų
- 40 g morkų
- 40 g pomidorų
- 30 g svogūnų
- 8 g pomidorų pastos
- 5 g česnako
- 3 g daržovių sultinio kubelio
- 1 g lauro lapų
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
- aštriosios paprikos miltelių pagal skonį
Paruošimas
- Pupeles nuplauname ir mirkome (daiginame) apie 8-10 valandų.
- Suberiame išmirkytas pupeles į verdantį vandenį, suberiame prieskonius ir sultinį.
- Sudedame į puodą nuspaustus raugintus kopūstus ir pomidorų tyrę.
- Kol verda pupelės su kopūstais, supjaustome svogūną, česnaką, morkas bei pomidorus.
- Daržoves pakepame ant lydyto sviesto ir suberiame į puodą.
- Paverdame ir paragaujame, jei trūksta rūgštelės – išspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių. Atminkite, kad kopūstai turi likti traškūs.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 142kcal (7%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 7gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 165mgKalis: 719mg (36%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 7297µg (912%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 50mg (63%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 89µg (119%)Kalcis: 67mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 127µg (64%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 111mg (16%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
Aš tai negaminčiau kartu pupelių su raugintais. Geriau pupeles atskirai išvirt, paskui sujungt su raugintais, nes rūgščioje terpėje ankštiniai ilgiau ir sunkiau gaminasi.