Obuoliai šiame recepte naudojami vietoje kiaušinio kaip rišamoji medžiaga. O avinžirnių miltai turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą, išsaugoti raumenų masę ir palaikyti normalią kaulų būklę.
Avinžirnių miltų blynai su obuoliais ir cinamonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.18 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Blynai, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 290 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g avinžirnių miltų
  • 250 ml avižų ar kito augalinio gėrimo (pieno)
  • 2 obuolių, suteiks saldumo ir purumo bei suriš vietoje kiaušinio
  • 1 v.š. kokoso drožlių
  • 1 a.š. cinamono
  • žiupsnelis druskos pagal skonį
  • kokoso aliejaus kepimui

Paruošimas
 

  • Sumaišome avinžirnių miltus su augaliniu gėrimu ir paliekame pastovėti. Avižos labai sutraukia drėgmę, tad netrukus masė sutirštės.
  • Obuolius nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame smulkia trintuve.
  • Į tešlą suberiame tarkuotus obuolius, kokoso drožles bei pagardiname druska ir cinamonu.
  • Iš gautos masės kepame blynus įkaitintoje ir kokoso aliejumi pateptoje keptuvėje, kol gražiai pagelsta.
    Tiekiame su jogurtu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis ar vaisiais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 290kcal (15%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 84mgKalis: 424mg (21%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 27g (108%)Vitaminas A: 111µg (14%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 115µg (58%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 105mg (15%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė
4.6 7 votes
Patiko? Įvertinkite!