
Obuoliai šiame recepte naudojami vietoje kiaušinio kaip rišamoji medžiaga. O avinžirnių miltai turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą, išsaugoti raumenų masę ir palaikyti normalią kaulų būklę.
Avinžirnių miltų blynai su obuoliais ir cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g avinžirnių miltų
- 250 ml avižų ar kito augalinio gėrimo (pieno)
- 2 obuolių, suteiks saldumo ir purumo bei suriš vietoje kiaušinio
- 1 v.š. kokoso drožlių
- 1 a.š. cinamono
- žiupsnelis druskos pagal skonį
- kokoso aliejaus kepimui
Paruošimas
- Sumaišome avinžirnių miltus su augaliniu gėrimu ir paliekame pastovėti. Avižos labai sutraukia drėgmę, tad netrukus masė sutirštės.
- Obuolius nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame smulkia trintuve.
- Į tešlą suberiame tarkuotus obuolius, kokoso drožles bei pagardiname druska ir cinamonu.
- Iš gautos masės kepame blynus įkaitintoje ir kokoso aliejumi pateptoje keptuvėje, kol gražiai pagelsta.Tiekiame su jogurtu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis ar vaisiais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 290kcal (15%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 84mgKalis: 424mg (21%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 27g (108%)Vitaminas A: 111µg (14%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 115µg (58%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 105mg (15%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė
Labai skanūs blynai! Išsikepė puikiai. Superinis išsigelbėjimas nuo kvietinių miltų! Ačiū už receptą.
Dukart bandžiau šį receptą, bet abukart turėjau bėdų su blynų formos išlaikymu. Arba neišeidavo apversti nesubyrėjusių, arba pridegdavo ir tik tada apverst galėjau. Išbandžiau net vaflinėje kept, bet tik prikibo prie griovelių ir atidarant vaflinę perplyšo pusiau ir liko pridegę ir apačioj ir viršuj. Antrą kartą kepiau su kiaušiniais, bet ir tai nepadėjo pagerint tarpusavio tešlos sukibimo. Gal patarsite, kaip gerai iškepti? gal per mažai aliejaus?
Pabandykite pirma miltus susimaišyti su pienu, tada sudėti obuolius, leisti produktams dar šiek tiek pastovėti ir kepti. Gali būti, kad skiriasi keptuvių sąvybės, o gal per mažai įkaitinta jūsų keptuvė. Išbandykite šiuos variantus ir parašykite savo pastebėjimus.