Teigiama, kad sėmenų miltai tinka kaip tirštiklis padažams ir gėrimams. Rekomenduojama į kepinių tešlą dėti 10-20%linų sėmenų miltų.
Šviežio kopūsto kotletai su linų sėmenimis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 172 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 kopūsto nedidelio
  • 1 kiaušinio
  • 2 v.š. speltos miltų, viso grūdo, tinka viso grūdo kvietiniai, o dar geriau ir skaniau tinka žirnių miltai.
  • 0,5 v.š. gysločio luobelių
  • 1 a.š. maltų linų sėmenų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus, ypač tyro

Paruošimas
 

  • Kopūstą sutarkuojame stambia (liaudyje vadinama burokine) tarka, įmušame kiaušinį.
  • Suberiame visus birius produktus, pagardiname priekoniais ir viską gerai išmaišome.
  • Rankomis formuojame kotletukus, kepame keptuvėje ant alyvuogių aliejaus ant nedidelės kaitros.
    Skanaujame su graikišku jogurtu ir daržovėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 172kcal (9%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 93mgNatris: 124mgKalis: 430mg (22%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 466µg (58%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 83mg (104%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 173µg (231%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 109µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 113mg (16%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!