Šis sūris puiki ir skani alternatyva vengiantiems ar nevartojantiems pieno produktų. Tad, jei norite sūrio, o pieno produktų nevalgote, tuomet išbandykite šį sūrį, tikrai patiks ir manau, kad kartosite.
Augalinis sūris iš migdolų riešutų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 650 ml vandens
- 300 g migdolų
- 0,5 citrinos
- žiupsnelio druskos
Paruošimas
- Užmerkiame riešutus nakčiai.
- Nuimame riešutų odeles (lengvai nusiims, jei juos 15 min. prieš gamybą užplikysite karštu vandeniu).
- Į maisto smulkintuvą supilame vandenį, sudedame riešutus ir gerai sutriname.
- Iš gautos masės per sietelį ar marlę nuspaudžiame skystį (migdolų pieną), išspaudas atidedame.
- Migdolų pieną supilame į puodą ir dedame ant viryklės kaisti.
- Tik pienui pradėjus virti supilame citrinos sultis, beriame druskos. Pienas pradės tirštėti.
- Verdame iki 5 min., sudedame riešutų išspaudas ir viską gerai išmaišę dar paverdame apie 1 min.
- Gautą masę sukrečiame į trigubą marlę ar sūrmaišį ir leidžiame truputį nuvarvėti. Dedame į šaldytuvą nakčiai, o ryte mėgaujamės skaniu, sveiku migdoliniu sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 175kcal (9%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 9gTransriebalai: 0.01gNatris: 7mgKalis: 224mg (11%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1µgVitaminas B6: 0.04mg (3%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 8mg (67%)Kalcis: 83mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 145mg (21%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Urboniene