Šis sūris puiki ir skani alternatyva vengiantiems ar nevartojantiems pieno produktų. Tad, jei norite sūrio, o pieno produktų nevalgote, tuomet išbandykite šį sūrį, tikrai patiks ir manau, kad kartosite.
Augalinis sūris iš migdolų riešutų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 day 20 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 10 porcijos
Porcijoje 175 kcal

Ingredientai
  

  • 650 ml vandens
  • 300 g migdolų
  • 0,5 citrinos
  • žiupsnelio druskos

Paruošimas
 

  • Užmerkiame riešutus nakčiai.
  • Nuimame riešutų odeles (lengvai nusiims, jei juos 15 min. prieš gamybą užplikysite karštu vandeniu).
  • Į maisto smulkintuvą supilame vandenį, sudedame riešutus ir gerai sutriname.
  • Iš gautos masės per sietelį ar marlę nuspaudžiame skystį (migdolų pieną), išspaudas atidedame.
  • Migdolų pieną supilame į puodą ir dedame ant viryklės kaisti.
  • Tik pienui pradėjus virti supilame citrinos sultis, beriame druskos. Pienas pradės tirštėti.
  • Verdame iki 5 min., sudedame riešutų išspaudas ir viską gerai išmaišę dar paverdame apie 1 min.
  • Gautą masę sukrečiame į trigubą marlę ar sūrmaišį ir leidžiame truputį nuvarvėti. Dedame į šaldytuvą nakčiai, o ryte mėgaujamės skaniu, sveiku migdoliniu sūriu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 175kcal (9%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 9gTransriebalai: 0.01gNatris: 7mgKalis: 224mg (11%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1µgVitaminas B6: 0.04mg (3%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 8mg (67%)Kalcis: 83mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 145mg (21%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šaldytuve, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Urboniene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!