Porcijų kiekis : 1, Kcal 336
Avinžirnių auksiniame jogurto padaže sudėtinės dalys:
50 g iš vakaro užmerktų avinžirnių
10 g prasijotų avinžirnių miltų
100 g šalto vandens
30 g nerūgštaus naminio jogurto
40 g avinžirnių nuoviro
1 g lauro lapų
1 g cinamono lazdelės
0,5 g malto kardamono
1 g ciberžolės
2 šaukšteliai maltos indiškos kalendros
5 g raudons aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir supjaustytos žiedeliais
2 g kmyninio kumino
2 g kari lapų (kvapioji mūrėja)
2 g petražolių
3 g valyto lydyto sviesto
2 g druskos
2 g cukraus
Avinžirnių auksiniame jogurto padaže gaminimo žingsniai:

  1. Avinžirnius perplauname, užpilame nauju vandeniu ir paliekame brinkti 24 val.
  2. Užpilame nauju vandeniu, pasūdome šaukšteliu druskos ir verdame, kol išvirs (turi likti kramtoma konsistencija).
  3. Avinžirnius nukošiame, 500 ml avinžirnių nuoviro išsaugomee.
  4. Į dubenėlį suberiame žirnių miltus ir plakdami rankiniu plaktuvu iš lėto supilame vandenį (plakame, kol neliks gumuliukų), toliau plakdami supilame jogurtą, suberiame likusią druską, cukrų, maltą kalendrą, ciberžolę, kardamoną.
  5. Nedidelėje keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir jame paskrudiname lauro lapus, cinamono lazdelę, aštriąją papriką, kari lapelius ir kuminą. Prieskonius skrudiname maišydami, kol pasklis gardus aromatas.
  6. Į puodą, kuriame virė avinžirniai, suberiame atgal avinžirnius ir užpilamee 500 ml atidėto nuoviro. Užverdame. Iš lėto plakdami supilame jogurto ir žirnių miltų mišinį; turinį užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame nuolat maišydami, kol padažas sutirštės ir pradės kliuksėti. Puodą nuimame nuo ugnies ir sudedame žalumynus.
  7. Iįgriebiame cinamono lazdelę ir laurų lapus.
    Patiekiame dar karštą su šviežiomis daržovėmis. Skanu ir su ryžiais.

Receptas iš http://jogosmityba.wordpress.com/
Guodos virtuvės prierašas: turėtų būti skanu ne tik su avinžirniais, bet ir su nesmulkintomis spindulinėmis pupelėmis (mung dallas). Ypač jei šiek tiek aštresnių prieskonių pridėtume.
www.sveikiproduktai.lt