Avinžirniai pasižymi dideliu maistingų medžiagų kiekiu. Ragaudami šią daržovę, gaunate baltymų, mineralų, skaidulų, stiprinate imunitetą. Avinžirniai didina ir sotumo jausmą.
Avinžirniai auksiniame jogurto padaže
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 ml vandens
- 50 g avinžirnių
- 60 g morkų
- 30 g graikiško jogurto
- 1 a.š. lydyto sviesto
- kardamono, pagal skonį
- ciberžolės, pagal skonį
- kalendros, pagal skonį
- aitriosios paprikos, pagal skonį
- kumino, pagal skonį
- petražolių, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Avinžirnius perplauname, užpilame nauju vandeniu ir paliekame brinkti 24 val.
- Užpilame nauju vandeniu, pasūdome šaukšteliu druskos ir verdame, kol išvirs (turi likti kramtoma konsistencija).
- Avinžirnius nukošiame, 500 ml avinžirnių nuoviro išsaugome.
- Dubenyje sumaišome jogurtą, vandenį ir prieskonius.
- Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir jame lengvai pakepiname pjaustytas morkas.
- Į puodą suberiame avinžirnius ir užpilame 500 ml atidėto nuoviro. Užverdame. Iš lėto plakdami supilame jogurto mišinį, viską užverdame ir pakaitiname keletą minučių. Puodą nuimame nuo ugnies ir sudedame žalumynus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 177kcal (9%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 8gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 14mgNatris: 119mgKalis: 437mg (22%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 10567µg (1321%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 34µg (45%)Kalcis: 97mg (12%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 156mg (22%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rita Žitaveckaitė