
Labai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Taip paruoštus avinžirnius galima valgyti užkandžiams ir naudoti su pagrindiniu patiekalu.
Avinžirniai su prieskoniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 55 g avinžirnių
- druskos pagal skonį
- kario pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Iš vakaro užmerkiame avinžirnius, kitą dieną juos išverdame (turi būti vidutinio kietumo).
- Pagardiname prieskoniais.
- Kelias minutes pakepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 49kcal (2%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 192mgKalis: 79mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 19mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 15mg (4%)Fosforas: 44mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė