Yra įvairių variacijų,kaip pasigaminti avinžirnių kepsniukus. Vieni naudoja virtus avinžirnius, kiti- tiesiog mirkytus. Man skanūs abu būdai, tačiau mirkytų avinžirnių kepsniukai man tobuli. Jie traškūs ir labai sotūs.
Avinžirnių kepsneliai su šviežiomis kalendromiS recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
32 balsų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 25 min.
Iš viso 1 day 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 222 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g avinžirnių, mirkytų per naktį, tinka ir virti
  • 40 g mėlynojo svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 a.š. lydyto sviesto kepimui
  • kalendros šviežios, pagal skonį
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • kumino pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Visus produktus sudedame į maisto trintuvą su 'S' formos peiliu ir triname iki rupios masės.
  • Rankomis formuojame norimo dydžio kepsniukus ir kepame ant mažo kiekio riebalų. Galima kepti ir orkaitėje.
  • Valgome tiek karštus, tiek ir kambario temperatūros.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 222kcal (11%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 13mgNatris: 29mgKalis: 349mg (17%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 102µg (13%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 178µg (89%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 180mg (26%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
4.3 6 votes
Patiko? Įvertinkite!