Yra įvairių variacijų,kaip pasigaminti avinžirnių kepsniukus. Vieni naudoja virtus avinžirnius, kiti- tiesiog mirkytus. Man skanūs abu būdai, tačiau mirkytų avinžirnių kepsniukai man tobuli. Jie traškūs ir labai sotūs.
Avinžirnių kepsneliai su šviežiomis kalendromiS
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g avinžirnių, mirkytų per naktį, tinka ir virti
- 1 mėlynojo svogūno
- 1 skiltelės česnako
- kalendros šviežios, pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
- kumino pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Visus produktus sudedame į maisto trintuvą su 'S' formos peiliu ir triname iki rupios masės.
- Rankomis formuojame norimo dydžio kepsniukus ir kepame ant mažo kiekio riebalų. Galima kepti ir orkaitėje.
- Valgome tiek karštus, tiek ir kambario temperatūros.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 455kcal (23%)Angliavandeniai: 67gBaltymai: 19gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 22mgNatris: 124mgKalis: 792mg (40%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 388µg (49%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 142mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 368µg (184%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 113mg (30%)Fosforas: 381mg (54%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
Labai patiko, jau trecia karta kepsiu.
Prastas receptas. Pagaminome ir ismeteme. Pasirinkome 3 porcijas, tai parode, kad reikia 600 g avinzirniu. Gavosi toks didelis kiekis, kad reikejo kepti kaip kugeli, nes tiek daug koses gavosi. Tai 3 zmones niekaip neiveiks pilno kepimo indo. Ir visai neskanu buvo.
Dėkojame už pastebėjimą. Receptuose porcijos dydis nurodytas tik orientacinis, tikslus produktų kiekis, apskaičiuojamas individualiai. Negalime pasakyti tikslios priežasties kodėl Jums buvo neskanu, galimos priežastys: per daug arba per mažai susmulkinote avinžirnius, buvo netinkama tekstūra; per mažai įdėjote kalendros, šiuose kepsneliuose turi būti pakankamai daug; česnakai čia taip pat labai svarbu, jie suteikia malonų skonį. Jeigu darysite dar kartą, būtų malonu, kad pasidalintumėte įžvalgomis.