
Sveiki ir skanūs pietūs ar vakarienė. Išbandykite ir pasidalinkite nuomone.
Avinžirnių kotletai – falafeliai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 300 g avinžirnių (mirkytų ne mažiau kaip 24 val.)
- 1 svogūno
- 1 saujos petražolių šviežių
- 3 v. š. kviečių sėlenų
- 1 skiltelės česnako
- 0,5 a. š. kumino
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
Paruošimas
- Išmirkytus avinžirnius verdame 15 minučių.
- Kol avinžirniai verda užmerkiame sėlenas, smulkiai sukapojame svogūną, česnaką bei petražoles.
- Išvirusius avinžirnius sutriname smulkintuvu, sumaišome su daržovėmis, prieskoniais ir sėlenomis, nupylus vandens perteklių. Jei masė nelimpa – įpilkite šiek tiek avinžirnių nuoviro, kad masė pasidarytų kibi.
- Formuojame kotletus ir kepame orkaitėje arba keptuvėje su nedideliu kiekiu lydyto sviesto. Galima kepti ir keksų formelėse, orkaitėje.
- Valgyti gardinant natūraliu jogurtu bei kopūstų – morkų salotomis, užpiltomis taip pat natūraliu jogurtu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 339kcal (17%)Angliavandeniai: 61gBaltymai: 18gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 53mgKalis: 779mg (39%)Skaidulos: 22g (63%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 271µg (34%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 39µg (52%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 289µg (145%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 4mg (200%)Magnis: 213mg (57%)Fosforas: 493mg (70%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Ieva S. Nuotraukos autorė: Sandra Klasinskaitė